Sałatka ze szparagami, sałatą rzymską, krewetkami, sosem koperkowym podana z Waflami z pestkami dyni.

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 6 Wafli Ryżowych z pestkami dyni Kupiec
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 200 g krewetek surowych obranych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • 200 g jogurtu naturalnego 
  • 50 g majonezu
  • 50 g koperku
  • 300 g szparagów zielonych
  • Sól, pieprz
  • 30 g grana padano (opcjonalnie)
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na patelni na oliwie podsmażamy 1 ząbek czosnku, po chwili dodajemy krewetki, podsmażamy, dodajemy wino

Mark as complete
2.

Od szparagów odkrawamy zdrewniałe końce. Kiedy się zredukuje wino na patelni, dodajemy pokrojone w kawałki szparagi oraz masło

Mark as complete
3.

Podsmażamy chwilę do zarumienienia

Mark as complete
4.

W miseczce mieszamy jogurt majonez, posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy z porwaną na kawałki sałatą rzymską

Mark as complete
5.

Układamy na talerze, na wierzch układamy krewetki i szparagi

Mark as complete
6.

Opcjonalnie posypujemy startym parmezanem

Mark as complete
7.

Podajemy z Waflami z pestkami dyni

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.