Sałatka ze szparagami, sałatą rzymską, krewetkami, sosem koperkowym podana z Waflami z pestkami dyni.
super easy
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 6 Wafli Ryżowych z pestkami dyni Kupiec
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 200 g krewetek surowych obranych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- 50 ml białego wina wytrawnego
- 200 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 50 g koperku
- 300 g szparagów zielonych
- Sól, pieprz
- 30 g grana padano (opcjonalnie)
No Reviews
Przygotowanie
1.
Na patelni na oliwie podsmażamy 1 ząbek czosnku, po chwili dodajemy krewetki, podsmażamy, dodajemy wino
Mark as complete
2.
Od szparagów odkrawamy zdrewniałe końce. Kiedy się zredukuje wino na patelni, dodajemy pokrojone w kawałki szparagi oraz masło
Mark as complete
3.
Podsmażamy chwilę do zarumienienia
Mark as complete
4.
W miseczce mieszamy jogurt majonez, posiekany koperek i doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy z porwaną na kawałki sałatą rzymską
Mark as complete
5.
Układamy na talerze, na wierzch układamy krewetki i szparagi
Mark as complete
6.
Opcjonalnie posypujemy startym parmezanem
Mark as complete
7.
Podajemy z Waflami z pestkami dyni
Mark as complete
Dodaj komentarz