Wiosenny hawajski bowl z marynowanym łososiem, Ryżem Parboiled z pesto wiosennym, szparagami, ogórkiem, groszkiem i rzodkiewką.
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 100 g Ryżu Parboiled Kupiec
- 150 g fileta z łososia bez skóry
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sezamu
- 100 g szparagów zielonych
- 100 g rzodkiewki
- 1 ogórek zielony
- 100 g zielonego groszku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
Pesto:
- 60 g słonecznika łuskanego
- 20 g czosnku niedźwiedziego
- 80 g szpinaku
- 50 ml oliwy z oliwek
- Sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Łososia kroimy w 2 cm kawałki i marynujemy w sosie sojowym i oleju sezamowym, posypujemy sezamem i pieczemy 12 minut w 180*C
Mark as complete
2.
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi w na opakowaniu
Mark as complete
3.
Rzodkiewki kroimy w ćwiartki, ogórka w kawałki, szparagi i zielony groszek blanszujemy na patelni na łyżce oliwy
Mark as complete
4.
Wszystkie składniki na pesto blendujemy i mieszamy z ryżem
Mark as complete
5.
W 2 miskach układamy kolejno: ryż z pesto, łososia, rzodkiewki, ogórka, groszek, szparagi
Mark as complete
Dodaj komentarz