Wiosenny hawajski bowl z marynowanym łososiem, Ryżem Parboiled z pesto wiosennym, szparagami, ogórkiem, groszkiem i rzodkiewką.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 100 g Ryżu Parboiled Kupiec
  • 150 g fileta z łososia bez skóry 
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sezamu
  • 100 g szparagów zielonych 
  • 100 g rzodkiewki 
  • 1 ogórek zielony
  • 100 g zielonego groszku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

Pesto:

  • 60 g słonecznika łuskanego
  • 20 g czosnku niedźwiedziego
  • 80 g szpinaku 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Łososia kroimy w 2 cm kawałki i marynujemy w sosie sojowym i oleju sezamowym, posypujemy sezamem i pieczemy 12 minut w 180*C

Mark as complete
2.

Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi w na opakowaniu

Mark as complete
3.

Rzodkiewki kroimy w ćwiartki, ogórka w kawałki, szparagi i zielony groszek blanszujemy na patelni na łyżce oliwy

Mark as complete
4.

Wszystkie składniki na pesto blendujemy i mieszamy z ryżem

Mark as complete
5.

W 2 miskach układamy kolejno: ryż z pesto, łososia, rzodkiewki, ogórka, groszek, szparagi

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.