BRUSCHETTA Z BIAŁĄ FASOLĄ, JARMUŻEM I SEREM DŁUGODOJRZEWAJĄCYM

Bruschetta to świetny sposób na smaczną przekąskę w ciągu dnia lub też pożywne śniadanie!

Składniki:

· 200 g białej fasoli Piękny Jaś

· 200 g jarmużu

· 1 owoc granatu

· Sól, pieprz

· 4 łyżki oliwy extra virgin

· 100 g twardego sera dojrzewającego (parmezan, grana padano, długodojrzewająca gouda)

· 1/2 wiejskiego chleba

No Reviews

Przygotowanie

1.

Fasolę zalej wodą i mocz przez minimum 12 godzin, a następnie ugotuj ją do miękkości i odcedź.

Mark as complete
2.

Jarmuż podziel na drobne cząstki, odrzucając twarde łodygi, a następnie przelej wrzątkiem i osusz.

Mark as complete
3.

Wymieszaj jarmuż z ugotowaną fasolą, dodaj oliwę, pestki granatu, dopraw solą i pieprzem, a następnie wszystko zamieszaj.

Mark as complete
4.

Chleb pokrój na grube pajdy. Podpiecz je na suchej patelni do delikatnego zarumienienia. Możesz również podpiec je w opiekaczu, jeśli pajdy się w nim zmieszczą.

Mark as complete
5.

Na każdej pajdzie ułóż fasolę z jarmużem i posyp startym serem.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.