BRUSCHETTA Z BIAŁĄ FASOLĄ, JARMUŻEM I SEREM DŁUGODOJRZEWAJĄCYM
super easy
Bruschetta to świetny sposób na smaczną przekąskę w ciągu dnia lub też pożywne śniadanie!
Składniki:
· 200 g białej fasoli Piękny Jaś
· 200 g jarmużu
· 1 owoc granatu
· Sól, pieprz
· 4 łyżki oliwy extra virgin
· 100 g twardego sera dojrzewającego (parmezan, grana padano, długodojrzewająca gouda)
· 1/2 wiejskiego chleba
No Reviews
Przygotowanie
1.
Fasolę zalej wodą i mocz przez minimum 12 godzin, a następnie ugotuj ją do miękkości i odcedź.
Mark as complete
2.
Jarmuż podziel na drobne cząstki, odrzucając twarde łodygi, a następnie przelej wrzątkiem i osusz.
Mark as complete
3.
Wymieszaj jarmuż z ugotowaną fasolą, dodaj oliwę, pestki granatu, dopraw solą i pieprzem, a następnie wszystko zamieszaj.
Mark as complete
4.
Chleb pokrój na grube pajdy. Podpiecz je na suchej patelni do delikatnego zarumienienia. Możesz również podpiec je w opiekaczu, jeśli pajdy się w nim zmieszczą.
Mark as complete
5.
Na każdej pajdzie ułóż fasolę z jarmużem i posyp startym serem.
Mark as complete
Dodaj komentarz