Brownie z Popcornem solonym KUPIEC i karmelem

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 9-12 kawałków

Składniki:

  • 200 g czekolady gorzkiej 80 %
  • 120 g masła
  • 4 jajka
  • 150 g cukru trzcinowego 
  • 2 łyżki mąki pszennej 
  • Na karmel: 
  • 100 g cukru
  • 50 g masła
  • 100 g śmietanki 30%
  • 1 opakowanie Popcornu solonego Kupiec
No Reviews

Przygotowanie

1.

Masło roztapiamy, dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia

Mark as complete
2.

Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę

Mark as complete
3.

Dodajemy czekoladę z masłem i delikatnie mieszamy.

Mark as complete
4.

Przelewamy do formy kwadratowej 20 cm/20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Mark as complete
5.

Pieczemy 25 minut w 170*C. Studzimy

Mark as complete
6.

Na patelnię z grubym dnem wsypujemy cukier i na średniej mocy palnika podgrzewamy i czekamy, aż zacznie się topić, kiedy zacznie bąbelkować i stanie się brązowy zmniejszamy ogień i dodajemy powoli masło.

Mark as complete
7.

Mieszamy aż się rozpuści i połączy z karmelem

Mark as complete
8.

Dodajemy śmietankę, wyłączamy palnik i mieszamy do powstania jednolitego sosu

Mark as complete
9.

Popcorn przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu

Mark as complete
10.

Mieszamy go w misce z połową karmelu i układamy na upieczonym brownie

Mark as complete
11.

Resztą sosu karmelowego polewamy ciasto.

Mark as complete
12.

Kroimy na kwadraty! Podajemy na ciepło lub na zimno!

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.