Chowder kukurydziany z Popcornem maślanym KUPIEC

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:

  • 1 opakowanie Popcornu maślanego Kupiec
  • 1 łyżka masła
  • 2 puszki kukurydzy 
  • 100 g marchewki
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 2 ziemniaki
  • 200 ml mleka kokosowego
  • sól, pieprz
  • 4 ząbki czosnku

Dodatkowo:

  • świeża kolendra do podania
  • 1 papryczka jalapeno do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na patelni, na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, solimy, po chwili dodajemy posiekane i obrane ząbki czosnku, obraną i pokrojoną marchewkę, ziemniaki i por pokrojony w plasterki.

Mark as complete
2.

Podsmażamy, aż warzywa się zarumienią delikatnie, następnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odcedzoną kukurydzę i zalewamy 1,5 litra wody

Mark as complete
3.

Gotujemy pod przykryciem 30 minut, następnie dodajemy mleko kokosowe i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Mark as complete
4.

Popcorn przygotowujemy wedle wskazówek podanych na opakowaniu

Mark as complete
5.

Krem podajemy z popcornem, kolendrą i cienkimi plasterkami jalapeno

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.