Lekka potrawka z kurczaka z kasza jęczmienną wiejską

Lekka potrawka z kurczaka z kasza jęczmienną wiejską
Składniki:
• 200g Kaszy Jęczmiennej Wiejskiej Kupiec
• 300 g mięsa z udek kurczaka
• sól i pieprz
• 1 łyżeczka majeranku
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 300 ml bulionu drobiowego lub wody
• 1 mała cebula
• 1 marchewka
• 1 czerwona papryka
• 0,5 brokułu

No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie ze sposobem przygotowania na opakowaniu

Mark as complete
2.

Mięso z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem, majerankiem i posiekanym czosnkiem

Mark as complete
3.

Zostaw do zamarynowania na godzinę, a jeśli to możliwe to na całą noc do lodówki

Mark as complete
4.

Rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż kawałki kurczaka, gdy się obsmażą podlej porcją bulionu i duś

Mark as complete
5.

Gdy bulion wyparuje to ponownie podlej. Duś tak mięso przez około 30 minut

Mark as complete
6.

Duś kolejne 30 minut, pod koniec dodaj podzielony na różyczki brokuł i podduś jeszcze 10 minut

Mark as complete
7.

Potrawkę podajemy z wcześniej ugotowaną kasza

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.