Chrupiące koszyczki z ziemniaków ze szczypiorkiem, marchewką i z jakiem

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków na placki
  • 300 g marchewki
  • 2 garści szczypiorku posiekanego
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g mąki ziemniaczanej Kupiec
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
  • 12 jajek przepiórczych
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w drobne paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach w malakserze.

Mark as complete
2.

Odciskamy na sicie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozgnieciony czosnek, szczypiorek oraz mąkę ziemniaczaną.

Mark as complete
3.

Na rozgrzanym oleju nakładamy po łyżce ciasta formując koszyczek i zostawiając dziurkę w środku.

Mark as complete
4.

Smażymy do zarumienienia. Przerzucamy na drugą stronę

Mark as complete
5.

W otwór na środek wbijamy jajko przepiórcze

Mark as complete
6.

Smażymy aż placuszki się zarumienią, a białko zetnie.

Mark as complete
7.

Podajemy np. posypane kiełkami rzeżuchy i szczypiorkiem

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.