Łosoś pieczony w sosie kokosowym z pomidorkami koktajlowymi podany z waflami ryżowymi

Ilość porcji: 2 porcje

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • 8 wafli ryżowych Kupiec
  • 300 – 400 g fileta łososia
  • 1 limonka
  • 1 chilli
  • Garść świeżej pietruszki i kolendry
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka przyprawy curry żółtej łagodnej
  • Sól, pieprz
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka masła
No Reviews

Przygotowanie

1.

Formę do zapiekania smarujemy masłem, układamy na nim filet z łososia pokrojony na 4 mniejsze kawałki.

Mark as complete
2.

Mleko kokosowe mieszamy dokładnie z curry i doprawiamy solą i pieprzem

Mark as complete
3.

Pomidorki kroimy na połówki i układamy pomiędzy łososiem, zalewamy mlekiem kokosowym

Mark as complete
4.

Na łososia układamy plasterki limonki i chili

Mark as complete
5.

Zapiekamy 30 minut w 170*C

Mark as complete
6.

Podajemy np. z lekka sałatką i waflami ryżowymi

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.