Łosoś pieczony w sosie kokosowym z pomidorkami koktajlowymi podany z waflami ryżowymi
super easy
Ilość porcji: 2 porcje
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
- 8 wafli ryżowych Kupiec
- 300 – 400 g fileta łososia
- 1 limonka
- 1 chilli
- Garść świeżej pietruszki i kolendry
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżeczka przyprawy curry żółtej łagodnej
- Sól, pieprz
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka masła
No Reviews
Przygotowanie
1.
Formę do zapiekania smarujemy masłem, układamy na nim filet z łososia pokrojony na 4 mniejsze kawałki.
Mark as complete
2.
Mleko kokosowe mieszamy dokładnie z curry i doprawiamy solą i pieprzem
Mark as complete
3.
Pomidorki kroimy na połówki i układamy pomiędzy łososiem, zalewamy mlekiem kokosowym
Mark as complete
4.
Na łososia układamy plasterki limonki i chili
Mark as complete
5.
Zapiekamy 30 minut w 170*C
Mark as complete
6.
Podajemy np. z lekka sałatką i waflami ryżowymi
Mark as complete
Dodaj komentarz