Pstrąg po grecku z bułką tartą kupiec

Czas przygotowania: 60 minut

Ilość porcji: 6

Składniki:

1 cebula

1 kg marchewki 

1 korzeń pietruszki

200 g selera

50 ml oleju

300 ml bulionu warzywnego

1 łyżeczka kurkumy

20 g świeżego imbiru

3 ziela angielskie

2 liście laurowe

2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

2 łyżki octu jabłkowego

800 g filetów z pstrąga

1 jajko

200 g bułki tartej Kupiec

Sól, pieprz

No Reviews

Przygotowanie

1.

Na 2 łyżkach oleju podsmażamy cebulkę, po chwili dodajemy starty imbir i kurkumę oraz liście laurowe i ziele angielskie.

Mark as complete
2.

Następnie dodajemy obrane i starte na tarce o grubych oczkach: marchewkę, pietruszkę, seler

Mark as complete
3.

Podsmażamy 5-10 minut następnie zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem 30-40 minut aż warzywa zmiękną

Mark as complete
4.

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy i mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Mark as complete
5.

W międzyczasie rybę kroimy w mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej, smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Mark as complete
6.

W naczyniu układamy połowę farszu, następnie wykładamy kawałki ryb i przykrywamy drugą połową farszu.

Mark as complete
7.

Odstawiamy do przegryzienia na 5-6 godzin lub całą noc do lodówki

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.