Wegańska wigilijna fasola z jabłkami i orzechami

Czas przygotowania: 50 minut plus gotowanie fasoli

Ilość porcji: 4 -6

Składniki:

300 g Fasoli Piękny Jaś Karłowy Kupiec

2 cebule

4 jabłka

2 łyżki oliwy z oliwek

300 ml bulionu warzywnego

Sól, pieprz

Świeży rozmaryn 

80 g orzechów włoskich

No Reviews

Przygotowanie

1.

Fasolę zalewamy wodą i moczymy 12 godzin, następnie dodajemy sól i w tej samej wodzie gotujemy do miękkości.

Mark as complete
2.

Ugotowaną fasolę odcedzamy

Mark as complete
3.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy, wkładamy fasolę, dodajemy rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę, nieobrane, pokrojone w ćwiartki lub ósemki jabłka bez gniazd nasiennych, 4 ząbki czosnku i gałązkę rozmarynu, posypujemy solą i pieprzem, polewamy obficie oliwą z oliwek, zalewamy bulionem, przykrywamy i pieczemy 45-50 minut

Mark as complete
4.

Podajemy np. Z chlebem

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.