Wegańska wigilijna fasola z jabłkami i orzechami
super easy
Czas przygotowania: 50 minut plus gotowanie fasoli
Ilość porcji: 4 -6
Składniki:
300 g Fasoli Piękny Jaś Karłowy Kupiec
2 cebule
4 jabłka
2 łyżki oliwy z oliwek
300 ml bulionu warzywnego
Sól, pieprz
Świeży rozmaryn
80 g orzechów włoskich
No Reviews
Przygotowanie
1.
Fasolę zalewamy wodą i moczymy 12 godzin, następnie dodajemy sól i w tej samej wodzie gotujemy do miękkości.
Mark as complete
2.
Ugotowaną fasolę odcedzamy
Mark as complete
3.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy, wkładamy fasolę, dodajemy rozmaryn, pokrojoną w piórka cebulę, nieobrane, pokrojone w ćwiartki lub ósemki jabłka bez gniazd nasiennych, 4 ząbki czosnku i gałązkę rozmarynu, posypujemy solą i pieprzem, polewamy obficie oliwą z oliwek, zalewamy bulionem, przykrywamy i pieczemy 45-50 minut
Mark as complete
4.
Podajemy np. Z chlebem
Mark as complete
Dodaj komentarz