Sałatka z Dzikim Ryżem & Parboiled, pomarańczami, fenkułem i winogronami czerwonymi

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

100 g Ryżu Dziki & Parboiled Kupiec

4 soczyste pomarańcze

200 g ciemnych winogron

1 fenkuł

Garść świeżej mięty

Pieprz, sól

Dip:

Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

50 g syropu klonowego

Szczypta soli

szczypta pieprzu

40 ml oliwy z oliwek

No Reviews

Przygotowanie

1.

Ryż gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu

Mark as complete
2.

Pomarańcze obieramy za pomocą noża, pozbawiając skórki i białych błonek. Kroimy w półplasterki

Mark as complete
3.

Fenkuł kroimy w bardzo drobne piórka

Mark as complete
4.

Winogrona przekrawamy na połówki

Mark as complete
5.

Wszystkie składniki na dip szejkujemy

Mark as complete
6.

Na dużym talerzu układamy ryż, na to pokrojony fenkuł, pomarańcze, winogrona i listki mięty

Mark as complete
7.

Polewamy przygotowanym dipem

Mark as complete
8.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.