Sałatka z Dzikim Ryżem & Parboiled, pomarańczami, fenkułem i winogronami czerwonymi
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
100 g Ryżu Dziki & Parboiled Kupiec
4 soczyste pomarańcze
200 g ciemnych winogron
1 fenkuł
Garść świeżej mięty
Pieprz, sól
Dip:
Sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
50 g syropu klonowego
Szczypta soli
szczypta pieprzu
40 ml oliwy z oliwek
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ryż gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
Mark as complete
2.
Pomarańcze obieramy za pomocą noża, pozbawiając skórki i białych błonek. Kroimy w półplasterki
Mark as complete
3.
Fenkuł kroimy w bardzo drobne piórka
Mark as complete
4.
Winogrona przekrawamy na połówki
Mark as complete
5.
Wszystkie składniki na dip szejkujemy
Mark as complete
6.
Na dużym talerzu układamy ryż, na to pokrojony fenkuł, pomarańcze, winogrona i listki mięty
Mark as complete
7.
Polewamy przygotowanym dipem
Mark as complete
8.
Mark as complete
Dodaj komentarz