Chipsy z kaszy gryczanej

Chipsy z kaszy gryczanej
1. 200 g kaszy gryczanej zalewamy wodą (350 ml) i odstawiamy na noc.
2. Przekładamy kaszę do kielicha blendera razem z wodą.
3. Dodajemy dowolne przyprawy, np. paprykę wędzoną, sól, pieprz, kurkumę czy curry.
4. Miksujemy do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.
5. Rozsmarowujemy masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (cieniutka warstwa).
6. Suszymy w piekarniku 40 minut w temperaturze 170*C. Łamiemy.
7. Chipsy podajemy jako przekąskę lub posypkę do sałatek i dań.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.