Naleśniki pełnoziarniste

  • 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 2-3 łyżki Płatków Orkiszowych Pełnoziarnistych Kupiec
  • 1 łyżka maku
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 200 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • klarowane masło do smażenia
  • 300 g chudego twarogu
  • owoce lub konfitury do podania
No Reviews

Przygotowanie

1.

Mąkę wymieszać z płatkami, makiem, siemieniem lnianym i solą.

Mark as complete
2.

Zalać mlekiem i wodą

Mark as complete
3.

Odstawić na co najmniej 1 godzinę żeby składniki napęczniały i zmiękły

Mark as complete
4.

Dodać jajka i dobrze wymieszać

Mark as complete
5.

Jeśli masa będzie zbyt gęsta dolać odrobinę wody

Mark as complete
6.

Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną masła

Mark as complete
7.

Podawać z twarogiem, owocami i/lub konfiturami

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.