Pieczone warzywa z chrupiąca panierką z płatków orkiszowych

Ilość  porcji: 4 porcje

Czas przygotowania: 35-40 minut

Składniki:

Kruszonka:

  • 150 g płatków owsianych Kupiec
  • 60 g masła
  • 1/2 łyżeczki soli w płatkach
  • 1 łyżeczka papryki węgierskiej słodkiej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • Opcjonalnie: świeże zioła

1-1,5 kg warzyw mieszanych:

  • Cukinia
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Bakłażan
  • Cebula
  • Dynia
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Warzywa kroimy w słupki i plasterki

Mark as complete
2.

Doprawiamy solą i pieprzem

Mark as complete
3.

Polewamy oliwą

Mark as complete
4.

Płatki, masło i przyprawy oraz posiekane zioła mieszamy w miseczce na kruszonkę

Mark as complete
5.

Posypujemy warzywa i zapiekamy 25-30 minut w temperaturze 200*C

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.