Wielkanocne faszerowane jajka pieczarkami, chrzanem i Kaszą Jęczmienną

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

10 jajek

100 g Kaszy Jęczmiennej Perłowej Kupiec

250 g pieczarek

2 łyżki świeżo startego chrzanu

1 cebula dymka

Sól, pieprz

3 łyżki oleju

4 łyżki kiełków lub rzeżuchy 

No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu

Mark as complete
2.

Jajka gotujemy na twardo, obieramy przekrawamy na pół, żółtka odstawiamy

Mark as complete
3.

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, solimy, dodajemy po chwili starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Podsmażamy 10-15 minut

Mark as complete
4.

Dodajemy świeżo starty chrzan, ugotowaną kaszę i żółtka

Mark as complete
5.

Mieszamy dokładnie. Opcjonalnie możemy lekko masę zmiksować za pomocą blendera

Mark as complete
6.

Każdą połówkę białka faszerujemy po łyżce masy pieczarkowej z chrzanem

Mark as complete
7.

Posypujemy kiełkami. Idealna pozycja na śniadanie wielkanocne

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.