Wielkanocne faszerowane jajka pieczarkami, chrzanem i Kaszą Jęczmienną
super easy
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
10 jajek
100 g Kaszy Jęczmiennej Perłowej Kupiec
250 g pieczarek
2 łyżki świeżo startego chrzanu
1 cebula dymka
Sól, pieprz
3 łyżki oleju
4 łyżki kiełków lub rzeżuchy
No Reviews
Przygotowanie
1.
Kaszę gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu
Mark as complete
2.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy przekrawamy na pół, żółtka odstawiamy
Mark as complete
3.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, solimy, dodajemy po chwili starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Podsmażamy 10-15 minut
Mark as complete
4.
Dodajemy świeżo starty chrzan, ugotowaną kaszę i żółtka
Mark as complete
5.
Mieszamy dokładnie. Opcjonalnie możemy lekko masę zmiksować za pomocą blendera
Mark as complete
6.
Każdą połówkę białka faszerujemy po łyżce masy pieczarkowej z chrzanem
Mark as complete
7.
Posypujemy kiełkami. Idealna pozycja na śniadanie wielkanocne
Mark as complete
Dodaj komentarz