Sałatka z Lunch Mixem, brokułem na parze, dużą ilością kiełków, rzodkiewką, ogórkiem i dressingiem pomarańczowo-cytrynowym

Lekka sałatka z cytrusowym dodatkiem to świetny pomysł na zdrową przekąskę w ciągu dnia!

2 porcje

Składniki:

  • 100 g Lunch Mixu z ryżem Kupiec
  • 100 g różyczek brokuła
  • 50 g szpinaku
  • 4 rzodkiewki
  • 1/2 ogórka
  • 1 pomarańcza
  • 50 g kiełków
  • 40 g płatków migdałów
  • 70 g mieszanych kiełków (np. rzodkiewki, rzeżuchy, pora)

Na dressing:

  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 50 ml oliwy extra virgin
  • Szczypta soli
  • Świeżo zmielony pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ugotuj Lunch Mix spodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ostudź.

Mark as complete
2.

Brokuł gotuj na parze przez 8 minut. Rzodkiewkę i ogórka pokrój w plasterki.

Mark as complete
3.

Obierz pomarańczę i filetuj, pozbawiając ją skórek.

Mark as complete
4.

Ugotowany Lunch Mix wymieszaj z brokułem, plastrami rzodkiewki i ogórka oraz z kawałkami pomarańczy, szpinakiem, kiełkami i płatkami migdałów.

Mark as complete
5.

Przygotuj dressing: sparz cytrynę i pomarańczę, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z ½ pomarańczy i ½ cytryny.

Mark as complete
6.

Dodaj miód, ocet, szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz i oliwę. Dokładnie wymieszaj.

Mark as complete
7.

Wcześniej przygotowaną sałatkę polej pomarańczowo-cytrynowym dressingiem.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.