Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną
super easy
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Składniki:
200 g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec
300 ml mleka roślinnego
4 łyżki miodu
4 jabłka
3 łyżki masła
3 łyżki cukru brązowego
100 g żurawiny
No Reviews
Przygotowanie
1.
Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
Mark as complete
2.
Odcedzamy i umieszczamy w kielichu blendera
Mark as complete
3.
Dodajemy mleko oraz miód
Mark as complete
4.
Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Mark as complete
5.
W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier, pokrojone w dużą kostkę jabłka oraz żurawinę
Mark as complete
6.
Karmelizujemy na małym ogniu mieszając około 10 minut
Mark as complete
7.
Wykładamy do miseczek budyń jęczmienny, następnie jabłka i żurawinę, polewamy resztą pozostałego sosu
Mark as complete
Dodaj komentarz