Budyń z kaszy jęczmiennej perłowej z karmelizowanymi jabłkami i żurawiną

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
200 g kaszy jęczmiennej perłowej Kupiec
300 ml mleka roślinnego
4 łyżki miodu
4 jabłka
3 łyżki masła
3 łyżki cukru brązowego
100 g żurawiny

No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu

Mark as complete
2.

Odcedzamy i umieszczamy w kielichu blendera

Mark as complete
3.

Dodajemy mleko oraz miód

Mark as complete
4.

Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji

Mark as complete
5.

W międzyczasie na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier, pokrojone w dużą kostkę jabłka oraz żurawinę

Mark as complete
6.

Karmelizujemy na małym ogniu mieszając około 10 minut

Mark as complete
7.

Wykładamy do miseczek budyń jęczmienny, następnie jabłka i żurawinę, polewamy resztą pozostałego sosu

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.