Sałatka z kaszą gryczaną białą, dynią, fasolą, brokułem i roszponką

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 2 porcje

Składniki:
100 g kaszy gryczanej białej Kupiec
200 g dyni
1 mały brokuł
100 g roszponki
200 g wcześniej ugotowanej białej fasoli Kupiec
Sól, pieprz
1 łyżka oleju
Dressing:
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka syropu z agawy
3 łyżki oleju rzepakowego
Sól, pieprz

No Reviews

Przygotowanie

1.

Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu

Mark as complete
2.

Na patelni na łyżce oleju podsmażamy dynię pokrojoną w 1 cm kostkę

Mark as complete
3.

Po chwili podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy około 10 minut, dodajemy brokuła podzielonego na różyczki i podsmażamy 5 minut

Mark as complete
4.

Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy

Mark as complete
5.

Natkę miksujemy z olejem, syropem z agawy i sokiem z cytryny, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji

Mark as complete
6.

Kaszę mieszamy z dynią, brokułem, fasolą i roszponką.

Mark as complete
7.

Polewamy dressingiem

Mark as complete
8.

Opcjonalnie możemy posypać pestkami słonecznika

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.