Sałatka z kaszą gryczaną białą, dynią, fasolą, brokułem i roszponką
super easy
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 2 porcje
Składniki:
100 g kaszy gryczanej białej Kupiec
200 g dyni
1 mały brokuł
100 g roszponki
200 g wcześniej ugotowanej białej fasoli Kupiec
Sól, pieprz
1 łyżka oleju
Dressing:
1/2 pęczka natki pietruszki
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka syropu z agawy
3 łyżki oleju rzepakowego
Sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Kaszę gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu
Mark as complete
2.
Na patelni na łyżce oleju podsmażamy dynię pokrojoną w 1 cm kostkę
Mark as complete
3.
Po chwili podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy około 10 minut, dodajemy brokuła podzielonego na różyczki i podsmażamy 5 minut
Mark as complete
4.
Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy
Mark as complete
5.
Natkę miksujemy z olejem, syropem z agawy i sokiem z cytryny, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
Mark as complete
6.
Kaszę mieszamy z dynią, brokułem, fasolą i roszponką.
Mark as complete
7.
Polewamy dressingiem
Mark as complete
8.
Opcjonalnie możemy posypać pestkami słonecznika
Mark as complete
Dodaj komentarz