Fitosy cheddar z letnimi warzywami i jajkiem
super easy
Czas przygotowania: 20 minut
Ilości porcji: 4
Składniki:
- 8 fitosów z cheddarem
- 1 cebula młoda
- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- 1 papryka
- 1 ugotowana kukurydza
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- 4 jajka
No Reviews
Przygotowanie
1.
Na maśle podsmażamy posiekana w piórka cebulę i ząbek czosnku, po chwili dodajemy bakłażana pokrojonego w dużą kostkę, kiedy zmięknie, dodajemy paprykę pokrojoną w paski
Mark as complete
2.
Dusimy pod przykryciem 10 minut
Mark as complete
3.
Następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cukinię, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podsmażamy 10 minut
Mark as complete
4.
Na drugiej patelni na odrobinie masła przygotowujemy jajka sadzone.
Mark as complete
5.
Na 4 fitosy układamy po 2 łyżki warzyw, układamy po 1 jajku i przykrywany drugim fitosem
Mark as complete
Dodaj komentarz