Fitosy cheddar z letnimi warzywami i jajkiem

Czas przygotowania: 20 minut 

Ilości porcji: 4

Składniki: 

  • 8 fitosów z cheddarem 
  • 1 cebula młoda
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka
  • 1 ugotowana kukurydza
  • 1 ząbek czosnku 
  • 2 łyżki masła klarowanego 
  • 4 jajka 
No Reviews

Przygotowanie

1.

Na maśle podsmażamy posiekana w piórka cebulę i ząbek czosnku, po chwili dodajemy bakłażana pokrojonego w dużą kostkę, kiedy zmięknie, dodajemy paprykę pokrojoną w paski

Mark as complete
2.

Dusimy pod przykryciem 10 minut

Mark as complete
3.

Następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cukinię, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i podsmażamy 10 minut

Mark as complete
4.

Na drugiej patelni na odrobinie masła przygotowujemy jajka sadzone.

Mark as complete
5.

Na 4 fitosy układamy po 2 łyżki warzyw, układamy po 1 jajku i przykrywany drugim fitosem

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.