Lody jogurtowo-owocowe z granolą z płatków owsianych
super easy
Czas przygotowania: 30
Plus minus chłodzenie: 6 godzin
Ilości porcji: 5-6 lodów w foremkach
Składniki:
Na granole:
- 100 g płatków owsianych
- 50 ml soku pomarańczowego
- 1 łyżeczka kakao
- Garść posiekanych orzechów
- 2 łyżki syropu z agawy
- 50 g posiekanej czekolady
- 1 łyżka oleju kokosowego
Dodatkowo:
- 250 g owoców jagodowych
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki syropu z agawy
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady na granolę mieszamy dokładnie
Mark as complete
2.
Wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut w 180 *C
Mark as complete
3.
Następnie mieszamy i dopiekamy kolejne 10-15 minut do zarumienienia.
Mark as complete
4.
Owoce miksujemy
Mark as complete
5.
Do foremek na lody wkładamy mus owocowy do 1/3 wysokości foremek
Mark as complete
6.
Jogurt mieszamy z syropem klonowym i wykładamy do foremek, wbijamy patyczki i górę posypujemy granolą. Chłodzimy minimum 6 godzin w zamrażalniku
Mark as complete
Dodaj komentarz