Lody jogurtowo-owocowe z granolą z płatków owsianych

Czas przygotowania: 30

Plus minus chłodzenie: 6 godzin

Ilości porcji: 5-6 lodów w foremkach

Składniki:

Na granole: 

  • 100 g płatków owsianych 
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka kakao
  • Garść posiekanych orzechów
  • 2 łyżki syropu z agawy 
  • 50 g posiekanej czekolady 
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Dodatkowo:

  • 250 g owoców jagodowych 
  • 400 ml jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżki syropu z agawy
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady na granolę mieszamy dokładnie

Mark as complete
2.

Wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut w 180 *C

Mark as complete
3.

Następnie mieszamy i dopiekamy kolejne 10-15 minut do zarumienienia.

Mark as complete
4.

Owoce miksujemy

Mark as complete
5.

Do foremek na lody wkładamy mus owocowy do 1/3 wysokości foremek

Mark as complete
6.

Jogurt mieszamy z syropem klonowym i wykładamy do foremek, wbijamy patyczki i górę posypujemy granolą. Chłodzimy minimum 6 godzin w zamrażalniku

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.