Grillowana cukinia w oliwie, rozmarynie i skórce cytryny podana z burratą i waflami z rozmarynem

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli kukurydzianych z rozmarynem Kupiec
  • 2 cukinie
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka  otartej skórki z cytryny bio
  • 1 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz
  • 1 duża buratta lub dwie małe
  • garść drobnego szczypiorku
No Reviews

Przygotowanie

1.

Cukinię kroimy w 8 cm kawałki, następnie na ósemki wzdłuż

Mark as complete
2.

Marynujemy w oliwie, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmaryn skórkę z cytryny i posiekany czosnek - mieszamy. Odstawiamy na chwilę

Mark as complete
3.

Następnie podsmażamy na patelni (możemy zgrillować na tacce na klasycznym rozpalonym grillu) do zarumienienia, tak żeby cukinia nadal pozostała jędrna.

Mark as complete
4.

Podajemy razem z burratą, polewamy pozostałą oliwą z oliwek i posypujemy szczypiorkiem. Zagryzamy kukurydzianymi waflami.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.