Grillowana cukinia w oliwie, rozmarynie i skórce cytryny podana z burratą i waflami z rozmarynem
super easy
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 1 opakowanie wafli kukurydzianych z rozmarynem Kupiec
- 2 cukinie
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka otartej skórki z cytryny bio
- 1 gałązki rozmarynu
- sól, pieprz
- 1 duża buratta lub dwie małe
- garść drobnego szczypiorku
No Reviews
Przygotowanie
1.
Cukinię kroimy w 8 cm kawałki, następnie na ósemki wzdłuż
Mark as complete
2.
Marynujemy w oliwie, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozmaryn skórkę z cytryny i posiekany czosnek - mieszamy. Odstawiamy na chwilę
Mark as complete
3.
Następnie podsmażamy na patelni (możemy zgrillować na tacce na klasycznym rozpalonym grillu) do zarumienienia, tak żeby cukinia nadal pozostała jędrna.
Mark as complete
4.
Podajemy razem z burratą, polewamy pozostałą oliwą z oliwek i posypujemy szczypiorkiem. Zagryzamy kukurydzianymi waflami.
Mark as complete
Dodaj komentarz