Ryż na mleku z karmelizowanym rabarbarem, truskawkami i płatkami migdałów

Ilość porcji: 1

Czas przygotowania: 35 minut

Składniki:

  • 100 g ryżu naturalnego brązowego KUPIEC
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1 laska rabarbaru
  • 3 truskawki
  • 1 łyżka migdałów
No Reviews

Przygotowanie

1.

Ryż gotujemy w mleku z cukrem przez 30 minut, co chwilę mieszając

Mark as complete
2.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy rabarbar pokrojony w 3 centymetrowe paski

Mark as complete
3.

Smażymy na wolnym ogniu przez 10 minut

Mark as complete
4.

Na drugiej patelni prażymy migdały na złoty kolor

Mark as complete
5.

Ugotowany ryż wykładamy do miseczki, dodajemy rabarbar, świeże truskawki i posypujemy migdałami

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.