Ryż na mleku z karmelizowanym rabarbarem, truskawkami i płatkami migdałów
super easy
Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
- 100 g ryżu naturalnego brązowego KUPIEC
- 1 łyżka cukru z wanilią
- 200 ml mleka
- 1 łyżka masła
- 1 laska rabarbaru
- 3 truskawki
- 1 łyżka migdałów
No Reviews
Przygotowanie
1.
Ryż gotujemy w mleku z cukrem przez 30 minut, co chwilę mieszając
Mark as complete
2.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy rabarbar pokrojony w 3 centymetrowe paski
Mark as complete
3.
Smażymy na wolnym ogniu przez 10 minut
Mark as complete
4.
Na drugiej patelni prażymy migdały na złoty kolor
Mark as complete
5.
Ugotowany ryż wykładamy do miseczki, dodajemy rabarbar, świeże truskawki i posypujemy migdałami
Mark as complete
Dodaj komentarz