KANAPECZKI Z DOMOWYM LABNEHEM W 3 WERSJACH (PIECZONA DYNIA, ŚLIWKI Z TYMIANKIEM, PRAWDZIWKI)

Składniki:

  • Opakowanie wafli kukurydzianych z jagłą i pieprzem Kupiec
  • 500 ml jogurtu typu greckiego na labneh

Do podania:

  • 200 g dyni
  • 100 g grzybów
  • 200 g śliwek węgierek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • Tymianek
  • Sól, pieprz
No Reviews

Przygotowanie

1.

Wyłóż spore sitko potrójną gazą, włóż do miski i przełóż na to jogurt typu greckiego. Schowaj do lodówki na około 10 godzin, by serwatka skapała do miski i powstał z tego gładki, kremowy serek. Zamiast sitka możesz też użyć dripa wyłożonego filtrem do kawy, pod który podstaw kubek.

Mark as complete
2.

Dynię pokrój w plastry, posmaruj olejem za pomocą pędzelka i piecz przez 20 minut w 170°C.

Mark as complete
3.

Węgierki pokrój w ćwiartki, grzyby umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry.

Mark as complete
4.

Na patelni roztop masło i podsmaż grzyby aż do zarumienienia (na chrupko). Posól i popieprz.

Mark as complete
5.

Wafle posmaruj domowym labnehem i ułóż dynię z tymiankiem, śliwki węgierki z tymiankiem i podsmażone grzyby.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.