KANAPECZKI Z DOMOWYM LABNEHEM W 3 WERSJACH (PIECZONA DYNIA, ŚLIWKI Z TYMIANKIEM, PRAWDZIWKI)
super easy
Składniki:
- Opakowanie wafli kukurydzianych z jagłą i pieprzem Kupiec
- 500 ml jogurtu typu greckiego na labneh
Do podania:
- 200 g dyni
- 100 g grzybów
- 200 g śliwek węgierek
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła klarowanego
- Tymianek
- Sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Wyłóż spore sitko potrójną gazą, włóż do miski i przełóż na to jogurt typu greckiego. Schowaj do lodówki na około 10 godzin, by serwatka skapała do miski i powstał z tego gładki, kremowy serek. Zamiast sitka możesz też użyć dripa wyłożonego filtrem do kawy, pod który podstaw kubek.
Mark as complete
2.
Dynię pokrój w plastry, posmaruj olejem za pomocą pędzelka i piecz przez 20 minut w 170°C.
Mark as complete
3.
Węgierki pokrój w ćwiartki, grzyby umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry.
Mark as complete
4.
Na patelni roztop masło i podsmaż grzyby aż do zarumienienia (na chrupko). Posól i popieprz.
Mark as complete
5.
Wafle posmaruj domowym labnehem i ułóż dynię z tymiankiem, śliwki węgierki z tymiankiem i podsmażone grzyby.
Mark as complete
Dodaj komentarz