Lifehack: owsianka nocna – czyli jak zrobić, aby się nie narobić

Owsianka to jedno z bardziej wartościowych dań, dlatego też powinna pojawiać się często w naszym jadłospisie. Dziś chciałabym zaprezentować owsiankę nocną, a więc taką potrawę, która nijako robi się sama.

  1. Weź miskę i wsyp do niej płatki owsiane. Możesz też dodać kilka łuskanych orzechów.
  2. Dołóż garść mrożonych owoców np. truskawek czy nawet mieszanki kompotowej – zadbaj tylko, aby nie było w nich owoców z pestkami np. wiśni.
  3. Całość zalej jogurtem naturalnym i włóż do lodówki.
  4. Owsianka przez noc nasiąknie i rano będzie gotowa do spożycia.

Taką owsiankę możesz też zrobić w słoiku i zabrać ze sobą np. do pracy. Idealnie się przyda na II śniadanie – szczególnie, jeśli na pierwsze śniadanie preferujesz wytrawne dania.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.