Lifehack: owsianka nocna – czyli jak zrobić, aby się nie narobić
super easy
Owsianka to jedno z bardziej wartościowych dań, dlatego też powinna pojawiać się często w naszym jadłospisie. Dziś chciałabym zaprezentować owsiankę nocną, a więc taką potrawę, która nijako robi się sama.
- Weź miskę i wsyp do niej płatki owsiane. Możesz też dodać kilka łuskanych orzechów.
- Dołóż garść mrożonych owoców np. truskawek czy nawet mieszanki kompotowej – zadbaj tylko, aby nie było w nich owoców z pestkami np. wiśni.
- Całość zalej jogurtem naturalnym i włóż do lodówki.
- Owsianka przez noc nasiąknie i rano będzie gotowa do spożycia.
Taką owsiankę możesz też zrobić w słoiku i zabrać ze sobą np. do pracy. Idealnie się przyda na II śniadanie – szczególnie, jeśli na pierwsze śniadanie preferujesz wytrawne dania.
No Reviews
Dodaj komentarz