Pieczona Biała kiełbasa z brokułami na kołderce z Kaszy Gryczanej Niepalonej
super easy
Ilość porcji: 5
Składniki:
- 200 g Kaszy Gryczanej Niepalonej Kupiec
- 1 kg białych kiełbasek
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- Sól, pieprz
- 300 g różdżek brokułu
- 500 ml bulionu warzywnego
- 100 g śmietany 30%
- Garść posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka masła
No Reviews
Przygotowanie
1.
Formę żaroodporną smarujemy grubo masłem
Mark as complete
2.
Do naczynia wysypujemy wypłukaną kaszę gryczaną, zalewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką i musztardą francuską, posypujemy pieprzem i natką pietruszki
Mark as complete
3.
Na wierzch układamy ponacinane kiełbaski i kawałki brokułów.
Mark as complete
4.
Pieczemy 30 minut w 190*C
Mark as complete
5.
Jeżeli kasza nie wchłonie całego bulionu, dopiekamy 5 minut.
Mark as complete
Dodaj komentarz