Pieczona Biała kiełbasa z brokułami na kołderce z Kaszy Gryczanej Niepalonej

Ilość porcji: 5

Składniki:

  • 200 g Kaszy Gryczanej Niepalonej Kupiec
  • 1 kg białych kiełbasek
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • Sól, pieprz
  • 300 g różdżek brokułu
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 100 g śmietany 30%
  • Garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
No Reviews

Przygotowanie

1.

Formę żaroodporną smarujemy grubo masłem

Mark as complete
2.

Do naczynia wysypujemy wypłukaną kaszę gryczaną, zalewamy bulionem wymieszanym ze śmietanką i musztardą francuską, posypujemy pieprzem i natką pietruszki

Mark as complete
3.

Na wierzch układamy ponacinane kiełbaski i kawałki brokułów.

Mark as complete
4.

Pieczemy 30 minut w 190*C

Mark as complete
5.

Jeżeli kasza nie wchłonie całego bulionu, dopiekamy 5 minut.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.