Zapiekane jabłka i winogrona z kaszą jaglaną i cynamonem z crème fraîche
super easy
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4 porcje
Składniki:
150 g kaszy jaglanej KUPIEC
300 ml mleka kokosowego
4 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżeczka cynamonu
3 jabłka
250 g winogron
200 ml creme fraiche
40 g masła
No Reviews
Przygotowanie
1.
Formę do zapiekania o średnicy 25-30 cm smarujemy grubo masłem
Mark as complete
2.
Wysypujemy kaszę jaglaną pomieszaną z 2 łyżkami cukru
Mark as complete
3.
Zalewamy mlekiem kokosowym i posypujemy połową cynamonu
Mark as complete
4.
Na wierzch układamy pokrojone w plasterki jabłka oraz winogrona przekrojone na połówki
Mark as complete
5.
Posypujemy resztą cukru i cynamonu
Mark as complete
6.
Zapiekamy 30-35 minut w 190*C
Mark as complete
7.
Podajemy z kleksem crème fraîche
Mark as complete
Dodaj komentarz