Zapiekane jabłka i winogrona z kaszą jaglaną i cynamonem z crème fraîche

Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:
150 g kaszy jaglanej KUPIEC
300 ml mleka kokosowego
4 łyżki cukru trzcinowego
1 łyżeczka cynamonu
3 jabłka
250 g winogron
200 ml creme fraiche
40 g masła

No Reviews

Przygotowanie

1.

Formę do zapiekania o średnicy 25-30 cm smarujemy grubo masłem

Mark as complete
2.

Wysypujemy kaszę jaglaną pomieszaną z 2 łyżkami cukru

Mark as complete
3.

Zalewamy mlekiem kokosowym i posypujemy połową cynamonu

Mark as complete
4.

Na wierzch układamy pokrojone w plasterki jabłka oraz winogrona przekrojone na połówki

Mark as complete
5.

Posypujemy resztą cukru i cynamonu

Mark as complete
6.

Zapiekamy 30-35 minut w 190*C

Mark as complete
7.

Podajemy z kleksem crème fraîche

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.