KUSKUS Z KARMELEM I KRUSZONKĄ

Składniki
• kasza Kuskus marki Kupiec (140 g)
• 130 g cukru
• 70 g słonego masła
• sól
• 1 l mleka
• 30 g ciasteczek Kupiec (do kruszonki)
• 30g mąki tortowej

Sposób przygotowania
• Przygotować karmel ze 100g cukru, masła, mleka i szczyptą soli. Gotować kuskus przez 5 minut, aż zacznie pęcznieć. Następnie przełożyć go do salaterek lub pucharków. Odstawić do schłodzenia na ok. 2 godz. Pokruszyć herbatniki, wymieszać w misce z mąką, pozostałym cukrem i masłem (po 30 g). Zagnieść kruszonkę. Kruszonkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 8-10 min, aż się zrumienieni. Przed podaniem posypać kuskus kruszonką. Kokosowe czekoladowe ciasteczka z płatków jaglanych Banany mrożone z masłem orzechowym i płatkami owsianymi

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.