PIECZONA SZYNKA PODANA NA LUNCH MIXIE Z SOCZEWICĄ

Przygotowanie:
Szynkę nacieramy przyprawami oraz olejem, szalotki kroimy w ćwiartki, umieszczamy całość w rękawie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym (przykrywamy w tym wypadku) i pieczemy 2 godziny w 180 *C.

W międzyczasie gotujemy Lunch Mix zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Na maśle podsmażamy rzodkiewki pokrojone w ósemki i groszek, po chwili dodajemy Lunch Mix i mieszamy. Dosalamy do smaku. Podsmażony z warzywami na półmisku, na wierzch układamy pokrojoną w plastry szynkę. Dodatkowo możemy polać sosem powstałym podczas pieczenia.

Składniki:
1 kg szynki wieprzowej
1 łyżka oleju
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu
2 szalotki

Do podania:
200 g Lunch Mix z soczewicą
100 g groszku cukrowego
100 g rzodkiewek
1 łyżka masła

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.