ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KRUSZONKĄ Z KUSKUSU
super easy
Kto powiedział, że kruszonka może być tylko w daniach na słodko?! Spróbuj pysznej warzywnej zapiekanki z kruszonką z kuskusu.
SKŁADNIKI
80 g kaszy Kuskus marki Kupiec
1 cukinia
1 bakłażan
2 pomidory
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
20 g masła
40 g parmezanu
świeży tymianek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
No Reviews
Przygotowanie
1.
Pokrój wszystkie warzywa w plasterki o grubości ok. 3-4 mm i ułóż naprzemiennie w naczyniu żaroodpornym
Mark as complete
2.
Starty na tarce ząbek czosnku rozetrzyj w małej miseczce z oliwą. Przy pomocy pędzelka posmaruj warzywa oliwą z czosnkiem
Mark as complete
3.
Posyp warzywa świeżym tymiankiem, dopraw do smaku i przykryj naczynie folią aluminiową
Mark as complete
4.
Danie piecz w temperaturze 120 stopni przez ok. 1 ½ godz
Mark as complete
5.
W międzyczasie przygotuj kaszę kuskus wg przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia
Mark as complete
6.
Schłodzony kuskus wymieszaj z masłem i parmezanem tak, aby powstała kruszonka
Mark as complete
7.
Kruszonką posyp zapiekankę i piecz jeszcze przez ok. 10 min w temperaturze 180 stopni, aż do zrumienienia
Mark as complete
8.
Danie podawaj na ciepło
Mark as complete
Dodaj komentarz