ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KRUSZONKĄ Z KUSKUSU

Kto powiedział, że kruszonka może być tylko w daniach na słodko?! Spróbuj pysznej warzywnej zapiekanki z kruszonką z kuskusu.

SKŁADNIKI

80 g kaszy Kuskus marki Kupiec
1 cukinia
1 bakłażan
2 pomidory
1 mała cebulka
1 ząbek czosnku
20 g masła
40 g parmezanu
świeży tymianek
oliwa z oliwek
sól, pieprz

No Reviews

Przygotowanie

1.

Pokrój wszystkie warzywa w plasterki o grubości ok. 3-4 mm i ułóż naprzemiennie w naczyniu żaroodpornym

Mark as complete
2.

Starty na tarce ząbek czosnku rozetrzyj w małej miseczce z oliwą. Przy pomocy pędzelka posmaruj warzywa oliwą z czosnkiem

Mark as complete
3.

Posyp warzywa świeżym tymiankiem, dopraw do smaku i przykryj naczynie folią aluminiową

Mark as complete
4.

Danie piecz w temperaturze 120 stopni przez ok. 1 ½ godz

Mark as complete
5.

W międzyczasie przygotuj kaszę kuskus wg przepisu na opakowaniu i zostaw do ostygnięcia

Mark as complete
6.

Schłodzony kuskus wymieszaj z masłem i parmezanem tak, aby powstała kruszonka

Mark as complete
7.

Kruszonką posyp zapiekankę i piecz jeszcze przez ok. 10 min w temperaturze 180 stopni, aż do zrumienienia

Mark as complete
8.

Danie podawaj na ciepło

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.