Sernik jeżynowy na spodzie z płatków orkiszowych

Czas przygotowania: 2 godziny

Ilość porcji: 12

Składniki: 

Na spód:

  • 150 g płatków Orkiszowych Kupiec
  • 70 g masła
  • 1 łyżka cukru

Na masę sernikową:

  • 5 jajek
  • 600 g twarogu sernikowego
  • 250 g mascarpone
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka Mąki Ziemniaczanej Kupiec
  • 150 g jeżyn – dojrzałe

Na wierzch:

  • 100 g kwaśnej śmietany 18%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Jeżyny do ozdoby 
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
No Reviews

Przygotowanie

1.

Płatki orkiszowe, cukier i zimne masło miksujemy w malakserze.

Mark as complete
2.

Masą wylepiamy spód tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 170*C

Mark as complete
3.

Wszystkie składniki na masę sernikową mieszamy na niskich obrotach miksera do połączenia składników, aż masa będzie gładka

Mark as complete
4.

Wylewamy na podpieczony spód.

Mark as complete
5.

Pieczemy 1 godzinę w 150 *C

Mark as complete
6.

Studzimy z otwartymi drzwiczkami piekarnika.

Mark as complete
7.

Na wierzch wykładamy śmietanę, dokładnie wymieszane z cukrem pudrem, posypujemy wiórkami, układamy jeżyny i chłodzimy w lodówce 6 godzin, najlepiej całą noc.

Mark as complete

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user easymealstheme6.