Anatomia zdrowego...

Przepisy

04.06.2020

Mikado z kaszą kuskus

Sposób przygotowania:
Podgrzać w garnku wodę i mleko, następnie wsypać kuskus. Gotować na małym ogniu, aż kuskus spęcznieje i odklei się od ścianek garnka. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przełożyć kuskus na blachę do pieczenia, przykryć folią spożywczą, przycisnąć drugą blachą tak, aby kuskus był rozłożony równomiernie. Pozostawić do schłodzenia. Blanszować szparagi przez minutę, następnie podsmażyć je na oliwie, aż lekko się zrumienią. Kiedy kuskus będzie dobrze schłodzony, pokroić go na cienkie pałeczki. Każdą pałeczkę przykryć połówką szparaga.. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i ulubioną sałatą.

 
Porcja dla 2 osób
Składniki:

• kasza Kuskus marki Kupiec (200 g)
• 30 ml wody
• 30 ml mleka
• sól, pieprz
• 8 szparagów zielonych
• oliwa z oliwek
• pomidorki koktajlowe
• listki ulubionej sałaty do dekoracji

Wafle ryżowe z bazyliowym twarożkiemSpanakorizo


Brak Odpowiedzi do "Mikado z kaszą kuskus..."

Skomentuj:

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *